על המתכון הבא עליתי במקרה, חזרתי מקניות ובן הזוג המדהים שלי והילד המהמם שלו, חיכו לי בבית עייפים, עליזים ובעיקר רעבים!!
על השיש חיכה לו חצי קילו של עוף טחון שלא ידע את עתידו. כשחוזרים מקניות זה הזמן הכי טוב לרקוח ולהשתולל .
עליתי על מדי ב׳, הפשלתי שרוולים, ויצאתי אל המקום האהוב עלי ביותר- המטבח.
רציתי לנסות מתכון חדש, אז אילתרתי בעזרת מרכיבים שונים ויצרתי מנה שמוכנה מהר ועם זאת טעימה באותה מידה!
קציצות עוף-רה –
לקציצות:
1/2 קילו עוף טחון
1/2 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
4 עלי בזיליקום גדולים קצוצים
צרור כוסברה קצוץ
1 עגבניה ללא קליפה קצוצה
מלח, פלפל, כמון, כורכום,תבלין קציצות דגים
3 כפות פירורי לחם
לרוטב:
קופסא קטנה או 3 כפרות רסק עגבניות
6 עגבניות שרי אדומות
4 עלי בזיליקום קצוצים גס
רוטב עגבניות לפסטה (של כל חברה)
חצי כוס מים חמים
1 בצל חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום-כתוש
תבלינים-כמו בקציצות
מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות בקערה טוב טוב.
את פירורי הלחם מוסיפים בסוף ולשים לכדורים לפי הגודל הרצוי של הקציצות.
בסיום מסדרים על צלחת גדולה, ומכניסים למקרר לרבע שעה.
בזמן הזה מכינים את הרוטב:
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את עגבניות השרי והבזיליקום ומטגנים כמה שניות, בזהירות, שלא ישרף.
מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים ומערבבים הכל עד שהרוטב מתגבש.
מוסיפים את רוטב העגבניות לפסטה והמים החמים ולבסוף מכנסיים פנימה את השום הכתוש.
מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול.
מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר, מכסים את הסיר, ומביאים לרתיחה.
בינתיים מוציאים את הקציצות מהמקרר ומכניסים לתוך הרוטב ל-20 דקות.
טועמים, מגלים שהטעם מושלם- וזוללים!
בתאבון ❤️❤️
אופיר עזרא